top of page
  • Foto van schrijverTjibbe

Harry Potter Zwerkbal flipperkast

De Harry Potter Zwerkbal Flipperkast is momenteel zeer populair. Ik heb tijdens de pre-order al meerdere keren moeten bestellen omdat de vraag zo groot was. Én terecht!


Ik heb zelf de flipperkast gebouwd en toen ik de doos opende, viel het mij al op dat de dikte van het hout al best stevig was in vergelijking met andere modellen. Dit verbeterd natuurlijk de gehele constructie en is een lieve lust om mee te werken. Je breekt niet zomaar een onderdeel af.


Ook de details die met laser zijn gegraveerd zien er fantastisch uit. Alle icoontjes die bij de verschillende afdelingen van Zweinstein horen vind je op de torentjes om het speelveld heen terug.


De mechanica is op zich simpel, maar doordat je het zelf in elkaar zet merk je wel dat hier goed over nagedacht is. Een lift om de bal naar de pushbutton te brengen, de pushbutton zelf en de flippers. En scoor je? Dan komt de bal helemaal van achter weer rustig naar voren gerold. Met "New Game" laat je vervolgens de bal weer door naar de lift.


Je kunt er zelfs een competitie mee spelen. Wanneer je begint heb je 3 rode ballen voor het spel. Scoor je, dan heb je een punt. Raak je de Gouden Snaai en deze komt in handen van Harry Potter, dan is het spel afgelopen en mag de winnaar het spandoek aan de achterzijde hijsen. Leuk toch?!


Wil je zelf dit bouwpakket maken? Je kunt het hier aanschaffen.
18 weergaven0 opmerkingen
bottom of page